Cum se întreține o perucă

Descurcați

Înainte de a spăla peruca, asigurați-vă că ați descurcat cu atenție părul folosind un pieptene sau o perie. Începeți de la varfuri cu miscari de sus in jos si urcati spre radacina.

Clătiți

Utilizați apă călduță și clătiți de la radacina la capete pentru a umezi parul.

Șampon

Înspumați șamponul în mâini și distribuiți uniform prin par. Folosiți o cantitate moderata de șampon în mod uniform în tot părul. SfatNU utilizați mișcări circulare pentru ca parul perucii se poate încurca. Folosiți mișcări verticale, de sus in jos, ca și cum ați pieptăna peruca folosind degetele.

Balsam

Folositi o cantitate moderata de balsam repartizand-o cu mainile uniform in tot parul cu miscari verticale de sus in jos de la radacina spre varfuri.
Lasati balsamul câteva minute sa actioneze înainte de clatire. Folositi un balsam nutritiv pentru a face parul cat mai matasos.

Clătiți

Lăsați apa călduță să curgă în aceeași direcție a părului pentru a evita incurcarea. Strângeți și presați părul prin palma semi-inchisa sub jetul de apa, de la radacina spre varfuri;
Asezati peruca intr-un prosop, infasurati si stoarceti pentru a indeparta excesul de apa.

Uscați

Uscați aproximativ 80% și apoi periați cu o perie până când parul este neted. 

Deasemenea peruca poate fi lasata langa o sursa de caldura pentru a se usca natural. Peruca se poate coafa cu feonul, placa, drot, bigudiuri etc., exact ca parul natural. Evitati sa folositi temperaturi foarte mari la placa/feon pentru a nu degrada firul de par.